Superfood


Superfood


Superfood stanowi doskonałe uzupełnienie diety dla osób potrzebujących ochrony przed dodatkowymi startami energii. Będąc składnikiem naturalnych sub­stancji odżywczych produkt Superfood maksymalnie wzbogaca odżywianie w pełnocenne białka, witami­ny i minerały.

 

Działanie substancji aktywnych

Pędy pszenicy i jęczmienia zawierają wszystkie nie­zbędne substancje odżywcze, w zdecydowanie więk­szej ilości niż w dojrzałej postaci: białko roślinne oraz 36 witamin i minerałów. Pędy są bogate w kwas folio­wy, wapń, żelazo, potas, magnez i chlorofil. W odróż­nieniu od innych roślin pędy dostarczają do organi­zmu 9 aminokwasów, których organizm nie wytwarza samodzielnie. Jęczmień zawiera siedmiokrotnie więk­szą ilość witaminy C niż pomarańcze i pięciokrotnie więcej żelaza niż szpinak. Pędy pszenicy i jęczmienia mieszczą w sobie „żywe” enzymy, przyspieszające procesy chemiczne, jakie zachodzą w organizmie. Pędy tych zbóż poprawiają stan zdrowia, wzmacniają odporność, dostarczają energii. Pędy uprawiane bez użycia środków chemicznych. Są starannie zbierane, myte i suszone. Podczas ani jednego z etapów tego procesu, nie są one narażone na działanie wysokich temperatur. Zawierają chlorofil, karoten, witaminy A, C, K, białka, dużą liczbę potasu, żelaza, chromu, selenu, wapnia i magnezu.

Glony morskie są bogate w białko: w spirulinie za­wartość białka może dochodzić do 70% (10 g glonów zawiera tyle białka ile kilogram wołowiny). W glonach morskich znajduje się pełen zestaw niezbędnych dla organizmu makro- i mikroelementów (potas, wapń, magnez i in.) w postaci związków organicznych, które są łatwo przyswajalne przez organizm. Kwas panto­tenowy i foliowy regulują wymianę lipidową i zwięk­szają odporność. Co najważniejsze - glony morskie zawierają jod, główny składnik tyroksyny hormonu tarczycy.

Polisacharyd inulina hydrolizuje się w organizmie do postaci fruktozy, przy spalaniu komórkowym której wydziela się duża ilość energii, niezbędnej do funk­cjonowania organizmu. Oprócz tego, inulina przy­wraca pożyteczną mikroflorę jelit, działa ochronnie na wątrobę.

Pektyny jabłkowe, pęczniejąc, zatrzymują wodę, dzięki czemu wywołują wrażenie sytości, ich żelujące właściwości zapewniają chemiczne i fizyczne oczysz­czenie kosmków jelita cienkiego, poprawiając przyswajalność biologicznie aktywnych substancji. Pektyny są bogate w błonnik, który poprawia zdrowie ze względu na zdolność do wiązania nadmiaru cholesterolu i wyprowadzania go z organizmu. Błonnik pomaga utrzymać równowagę w jelitach i przyczynia się do ich oczyszczenia, zapobiega odkładaniu się potencjalnie szkodliwych kwasów żółciowych, zapobiega wchłanianiu toksyn, metali ciężkich i substancji rakotwórczych. Pektyny mogą także skutecznie pomóc osobom ze zwiększonym ryzykiem choroby wieńcowej.

Zielona herbata - główną korzyścią z wykorzystania zielonej herbaty jest jej zdolność do neutralizacji czynników rakotwórczych w diecie. Zielona herbata zawiera w 50% flawonoidy. Flawonoidy regulują stężenie cukru we krwi, działają przeciwwirusowo i bakteriobójczo, przeciwdziałają nadciśnieniu, działają antyskurczowo, wywołują efekt przeczyszczający, przyczyniają się do namnażania przyjaznej flory bakteryjnej w jelicie grubym. Są one również potężnymi przeciwutleniaczami.

Acerola 
są to jaskrawo czerwone jagody. Koncentrat soku zawiera witaminę C, która ma właściwości bakteriobójcze i przeciwutleniające, normalizuje funkcję układu immunologicznego, wpływa na zwiększenie cholesterolu HDL (tzw. “dobrego cholesterolu”).  


Ginkgo biloba
- doskona­łe źródło zdrowia i pobudzenia organizmu. W
pływa na zmniejszenie poziomu cholesterolu we krwi. Liczne badania wykazały jego zdolność do stymulowania aktywności intelektualnej, poprawy pamięci oraz zwiększenia aktywności obwodowego układu nerwowego. Ekstrakt z Ginkgo jest przeciwutleniaczem i hamulcem przeciwdziałającym utlenianiu się lipidów wchodzących w skład błon komórek w mózgu, centralnego układu nerwowego, nadnerczy i tarczycy, ułatwia dostarczanie tlenu i glukozy do tkanki mózgowej.

Borówka, brokuły poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego, regulują funk­cje pracy trzustki, zapobiegają stłuszczeniu. Pigmenty borówki zwiększają elastyczność i przepuszczalność kapilarów, zapobiegają agregacji płytek krwi, zmniejszają ryzyko krwotoków, mają pozytywny wpływ na wzrok.

Koncentrat soku buraków. Sok, uprawianych bez użycia środków chemicznych, czerwonych buraków jest używany w celu poprawy trawienia, normalizacji perystaltyki jelit, jak również stymulacji nerek, wątroby, pęcherzyka żółciowego, śledziony i układu chłonnego. Buraki czerwone są bogate w węglany metali alkalicznych, fosfor, potas, błonnik i cholinę.

Superfood można stosować:

  • w celu optymalizacji odżywiania u osób zdrowych;
  • jako dodatek do kompleksowego odżywiania sportowców;
  • do poprawy diety osób osłabionych, znajdujących się w niesprzyjających warunkach środowiskowych bądź w trakcie rekonwalescencji po przebytych zachorowaniach.

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

 

SUPERFOOD - połączenie substancji pochodzenia roślinnego i pierwiastków śladowych niezbędnych dla aktywnego stylu życia i utrzymania zdrowia.


SUPERFOOD wpływa na:

  • dostarczenia produktów odżywczych organizmowi;

  • zmniejszenie masy ciała bez dodatkowych diet.


Japońska chlorella. Chlorella - jednokomórkowy zielony glon słodkowodny, istniejący od ponad 2,5 miliarda lat. W 60% składa się ona z łatwo przyswajalnego białka. Zawartość chlorofilu jest w niej 20 razy wyższa niż w lucernie, 10 - niż w spirulinie i 8 -niż w pszenicy. Chlorella jest bogata w kwasy nukleinowe, zawiera ponad 20 różnych witamin (B1, B2, B6, B12, E, K, itp.), beta-karoten, pierwiastki śladowe (żelazo, cynk, fosfor, potas, siarka, miedź, kobalt, jod, mangan ), wapń i magnez. Chlorella pomaga się pozbyć z organizmu substancji toksycznych, takich jak metale ciężkie i pestycydy. SUPERFOOD zawiera specjalną chlorellę ze złamanego kodu komórki, co zapewnia maksymalną absorpcję składników odżywczych.

Spirulina - wielokomórkowy zielony glon rosnący na ziemi od 3,5 miliarda lat. Alga spirulina jest jednym z najczystszych źródeł żywności. Spośród wielu glonów jest najbogatsza w substancje odżywcze. Jest ona potężnym źródłem żelaza, witaminy B12, białek, kwasów nukleinowych, zawiera b-karoten, nienasycone kwasy tłuszczowe, węglowodany, wapń i mikroelementy (cynk, żelazo, fosfor, magnez, jod, miedź, potas, chrom i selen).

Probiotyczne kultury bakterii. Te symbiotyczne kultury przywracają równowagę mikroflory, potrzebnej do normalnego funkcjonowania jelit, zwiększają obronę immunologiczną organizmu, regulują wchłanianie cukru, witamin, pierwiastków śladowych, są zaangażowane w syntezę witamin z grupy B, niektórych białek. Mogą one działać jako naturalny antybiotyk o szerokim spektrum działania. Wspierają odporność i mogą zapobiec rozwojowi zakażeń wywołanych przez bakterie chorobotwórcze, takie jak E. Coli, Salmonella, Clostridia, Staphylocoсcus i Candida albicans. Ponadto, usprawniają pracę narządów trawiennych, stymulują proces trawienia.

Koncentrat soku Aloe Vera. Aloe Vera to cudowna mieszanka o działaniu antybiotyku, działa bakteriobójczo, jest także bogatym źródłem mukopolisacharydów.

Składniki: inulina, pędy jęczmienia, pędy pszenicy, pektyna jabłkowa, spirulina, chlorella krasnorost (Rhodophyta), wyciąg z zielonej herbaty, jagody aceroli (Malpighia gabra), wysuszony sok buraka czerwonego, brokuły, aloes (Aloe vera), wyciąg z miłorzębu (Ginkgo biloba), wyciąg z borówki czarnej (Vaccinium myrtillus), substancje uzupełniające.

Dawkowanie2 kapsułki rano, przed śniadaniem. W razie potrzeby można przyjmowac częściej. SUPERFOOD można zmieszać z sokiem owocowym lub czysta wodą. Dzieci powinny przyjmować połowę dawki.


 


Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać