Spirulina Tablets


Spirulina Tablets


Spirulina to jednocześnie bakteria i roślina, posiada­jąca zdolność do fotosyntezy. Jej niebiesko-zielone pigmenty przy udziale energii słonecznej przetwa­rzają dwutlenek węgla i wodę w złożone substancje organiczne. Taki proces syntezy czyni spirulinę eko­logicznym, prostym i jednocześnie nadzwyczaj sku­tecznym produktem odżywczym, który w skoncen­trowanej formie zawiera zestaw cennych substancji rzadko spotykanych w pożywieniu pochodzenia roślinnego.

Spirulina w tabletkach to znakomity produkt dla osób, które chcą poprawić samopoczucie, utrzymać wagę, oczyścić organizm i zwiększyć siły witalne.

 

Działanie substancji czynnych

Ściany spiruliny składają się z „miękkich” mukopolisacharydów, dlatego organizm człowieka lekko je trawi i przyswaja pełnowartościowe białko tego mikroskopijnego glonu (ponad 60%), zawierające wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy, w tym również 8 zasadniczych (egzogennych) ami­nokwasów. W porównaniu z produktami pochodze­nia zwierzęcego które zawierają dużą ilość tłusz­czów, w spirulinie znajduje się zaledwie 5-6% tłusz­czu, składającego się głównie z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, bardzo cennych dla naszego organizmu. Wśród nich znajdują się kwas linolowy i gamma-linolenowy, z których ten ostatni można odnaleźć w przyrodzie także tylko w mleku matki. Oprócz tego, spirulina jest najbogatszym ze znanych źródeł witamin A, B12, E i F. W 10 g spiruliny zawar­te są aż trzy (!) dzienne dawki witaminy B12. Deficyt cyjanokobalaminy (witaminy B12) obserwowany jest u osób powyżej pięćdziesiątego roku życia, wegeta­rianów, kobiet w ciąży, palaczy oraz osób, cierpią­cych na choroby układu pokarmowego. Niedobór tej witaminy powoduje osłabienie, nasilone zmęczenie, obniżenie zdolności do pracy, pogorszenie pamięci, zaburzenia cyklu menstruacyjnego.

W spirulinie można również znaleźć wiele substancji mineralnych oraz mikroelementów. Na uwagę za­sługuje wysoka zawartość antyoksydantów, wzmac­niających układ odpornościowy, takich jak beta-ka­roten, selen i german. Spirulina zawiera 5-krotnie więcej żelaza, niż drożdże piwne lub koper. Stosowanie spiruliny przez miesiąc zwiększa witalność, sprzyja popra­wie procesów metabolicznych, zwiększeniu niespe­cyficznej zdolności przystosowawczej organizmu, ma działanie odtruwające.

Stosowanie produktu Spirulina w tabletkach jest skuteczne i działa profilaktycznie w przypadku:

  • niedoboru witamin i minerałów;
  • nadwagi;
  • dolegliwości układu pokarmowego.

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

 

Spirulina - alga bogata w wysokiej jakości składniki pokarmowe, zwłaszcza białka (65-72%) i beta-karoten. Spirulina zawiera ważne pigmenty roślinne, w tym chlorofil, witaminy z grupy B, żelazo, magnez, selen, grupę rzadkich minerałów, enzymów oraz kwas linolenowy. Spirulina jest jednym z głównych źródeł witaminy B12.

Spirulina uprawiana jest ekologicznie z zastosowaniem specjalnie opracowanych technologii i przetwarzana zgodnie z wysokimi standardami jakości.

Składniki: Spirulina.

 


Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać