Pau D'Arco with Dandelion

„Pau D’Arco with Dandelion” wywiera działanie ogólnie wzmacniające przy:

  • dolegliwościach oddechowych;
  • stanach zapalnych o różnym umiejscowieniu;
  • dolegliwościach układu moczowo-płciowego;
  • dolegliwościach skórnych.

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

 

„Pau D’Arco with Dandelion” stosuje się, jako preparat wspierający działanie leków przeciwzapalnych, przeciwbakteryjnych i przeciwwirusowych. Kompleks substancji roślinnych (kora drzewa Lapacho czerwonego, mniszek, pestki winogrona, oliwka) wzmacnia układ odpornościowy, podnosi odporność organizmu na różnorodne infek­cje bakteryjne i wirusowe.

 

Działanie składników czynnych:

Kora Lapacho czerwonego - cieszący się ogólnym uznaniem immunokorektor pochodzenia roślinnego, czyli substancja stymulująca działanie układu odpor­nościowego. Substancja czynna kory tej wyjątkowej rośliny - lapachol, sprawia, iż bakterią gram dodatnim, gram ujemnym oraz wirusom trudniej jest wzrastać oraz rozmnażać się . Kora Lapacho podnosi niespecyficzną odporność organizmu, wzmacniając mechanizmy odporności komórkowej i humoralnej. Pozwala to na stosowanie jej nawet przy reakcjach alergicznych i autoimmunologicznych zachodzących w organizmie, bez obaw co do ich zaostrzenia.

Mniszek - „eliksir życia”. Zawiera w swoich korzeniach wiele pożytecznych substancji (glikozyd - taraksacynę (do 10%), substancje białkowe (do 15%), witaminy A, C, B2, minerały, takie jak: żelazo, wapń, fosfor, inulinę, substancje goryczkowe, kwasy nienasycone), które wykazują ogólnie wzmacniające działanie na orga­nizm.

Pestki winogrona. W pestkach winogron zostały skoncentrowane przez przyrodę najwartościowsze przeciwutleniacze (proantocyjanidy), witaminy, mi­kroelementy, garbniki roślinne i chlorofil. Silne przeciwutleniacze wspomagają spowolnienie niszczenia zdrowych tkanek przez wolne rodniki, procesów starzenia, wzmacniają ścianki naczyń włosowatych, przyczynia­ją się do odbudowy uszkodzonych tkanek.

Oliwka - wartościowa roślina, ceniona od wieków. Li­ście oliwki są bogate w wiele pożytecznych związków: glikozydy, kwasy organiczne, flawonoidy, witaminę C i taniny. 

Składniki: Kora drzewa Lapacho czerwonego, wyciąg z mniszka, wyciąg z pestek winogrona, wyciąg z oliwki.
 

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać