Omega 3/60



Serce to jeden z głównych, ważnych życiowo organów człowieka. Sercem poznajemy świat, kochamy, cieszymy się z życia. Jednak, nie wiedzieć dlaczego, to właśnie serce traktujemy bez należytej uwagi troski, dopóki nie pojawią się poważne problemy. Z ostatnich danych WHO wynika, że częstotliwość występowania chorób sercowo-naczyniowych (u osób w średnim wieku, a nawet do 30 roku życia) w ostatnich latach wzrosła o 80% i zajmuje pierwsze miejsce. Częsty stres, nieprawidłowe odżywianie się, mało aktywny tryb życia zwiększają ryzyko chorób serca.

Liczne badania udowodniły, że spożycie ryb i tłuszczu rybiego może znacznie obniżyć ryzyko powstawania chorób sercowo-naczyniowych oraz śmiertelność w wyniku zawału mięśnia sercowego. Przecież w rybim tłuszczu zawarte są polinienasycone kwasy tłuszczowe (ang. PUFA) omega-3, które nie są wytwarzane w naszym organizmie i które muszą być dostarczane z pożywieniem podobnie, jak witaminy. PUFA mają duże znaczenie przy regulowaniu wielu procesów fizjologicznych. Najcenniejszymi wśród nich są kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA), które wzmacniają błony komórek, hamumą powstawanie skrzepów, aktywizują procesy wymiany i pracę mózgu, zwiększają mechanizmy obronne układu odpornościowego człowieka.
Produkt Omega3/60 zawiera naturalny tłuszcz z ryb morskich, witaminę E, jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3, które odgrywają pierwszoplanową rolę w profilaktyce miazdzycy i związanych z nią chorób sercowo-naczyniowych. Preparat spełnia najwyzsze wymagania jakościowe, został dokładnie oczyszczony ze szkodliwych organicznych zanieczyszczeń i nie posiada specyficznego zapachu i smaku ryby. Oprócz tego, stosowanie współczesnych metod obróbki tłuszczu rybiego (mikrohermetyzacja kapsułek) jest najlepszym sposobem ochrony wchodzących w jego skład PUFA omega-3 przed utlenieniem i niszczeniem ich korzystnych właściwości.


DZIAŁANIE KWASÓW OMEGA-3

Metaboliczne.
Normalizują procesy wymiany (np. wymiany energetycznej i tłuszczów), biorą udział w syntezie głównych biostymulatorów - eikozanoidów
, niezbędnych dla zwiększenia potencjału energetycznego organizmu.

Hipolipidemiczne, przeciwmiażdżycowe
Wchodzą w skład warstwy błon komórkowych, regulując ich elastyczność i przepuszczalność, normalizują wymianę tłuszczów, sprzyjają przemianie cholesterolu w tkankach wątroby i krwi oraz wydalaniu "złego" cholesterolu z organizmu, zapobiegając tym samym rozwojowi miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca.

Przeciwzakrzepowe
Regulują skład komórek krwi (trombocytów i erytrocytów), zwiększając poziom EPA i zmniejszając poziom kwasu arachidonowego, zapobiegają tworzeniu się  i agregacji płytek krwi do ścian naczyń krwionośnych, zwiększają elastyczność naczyń krwionośnych i płynnośc krwi. Jednocześnie kwas eikozapentaenowy hamuje wytwarzanie w organizmie głównych "prowokatorów" procesów zapalnych i niedrożności naczyń krwionośnych - leukotrienów i interleukin, obniżając ryzyko powstania zakrzepicy.

Obniżające ciśnienie
Regulują napięcie naczyń krwionośnych i ciśnienie tętnicze, hamują procesy zwężania się naczyń krwionośnych (szczególnie tętnic) i sprzyjają obniżeniu poziomu ciśnienia przy nadciśnieniu tętniczym.

 

OMEGA 3/60 - kompleks, który zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Organizm ludzki nie może syntetyzować ich samodzielnie i musi otrzymywać je albo wraz z pokarmem albo w postaci suplementów żywnościowych. Produkt ten zawiera również inne nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe.


Omega 3/60:

  • normalizuje rozwój i pracę mózgu;

  • ma leczniczy wpływ na układ sercowo-naczyniowy;

  • pomaga w miażdżycy, chorobie Alzheimera, nadciśnieniu, cukrzycy, artretyzmie i reumatyzmie;

  • z powodzeniem stosowany jest w leczeniu chorób skóry, takich jak łuszczyca, wypryski, atopowe zapalenie skóry, zmiany skórne.


Nienasycone kwasy tłuszczowe w Omega 3/60 pochodzą z makreli, sardynek i sardeli, które są wyławiane z zimnych wód z okolic Skandynawii.

Do produkcji Omega 3/60 wykorzystano specjalną technologię, umożliwiającą osobne ppobieranie na zewnątrz kwasów tłuszczowych i cholesterolu.

Nienasycone kwasy tłuszczowe są najważniejszym składnikiem błon komórkowych, dostarczając im elastyczności, płynności i przepuszczalności, dzięki czemu możliwa jest regulacja przepływu substancji odżywczych do komórek, a utrudnione jest przenikanie obcych organizmów; znacząco wpływają na wszystkie procesy w komórkach, jak to tylko niektóre z głównych wysokiej energii cząsteczek w przyrodzie . Kwasy te przyczyniają się do szybkiego przekształcenia cholesterolu w kwasy żółciowe oraz usunięcie go z organizmu. Uczestniczą w  wymianie witaminy B1, B6, choliny, poprawiają przewodność impulsów nerwowych w centralnym i obwodowym układzie nerwowym. 

Uczeni od dawna wiedzą, że stosowanie tłuszczu mor­skich ryb obniża ryzyko miażdżycy i chorób sercowo- naczyniowych. Olej rybi zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które należą do zasadniczych (egzogennych) kwasów tłuszczowych. Kwasy te nie są syntetyzowane w organizmie człowieka i niezmiernie ważne jest, by dostarczać je codziennie w wystarcza­jącej ilości wraz z pożywieniem oraz w zbilansowa­nym składzie.

Deficyt kwasów tłuszczowych omega-3 wśród więk­szości społeczeństwa wynosi około 80%. Zwiększając spożycie oleju rybiego, można maksymalnie obni­żyć ryzyko rozwoju chorób sercowo-naczyniowych. Udowodniono, że zawartość cholesterolu (głównego czynnika odpowiadającego za rozwoju miażdżycy) we krwi u osób, stosujących olej rybi, utrzymuje się na niskim poziomie, gdyż wielonienasycone kwasy tłusz­czowe, dostając się do organizmu, powodują usuwa­nie cholesterolu z krwi.

Preparat Omega 3/60 zawiera naturalny olej ryb mor­skich - bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witaminę E, które odgrywają wiodącą rolę w pro­filaktyce miażdżycy i związanych z nią chorób serca. Przeprowadzone badania wykazały, że zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 w aktywnym biologicznie suplemencie Omega 3/60 wynosi ponad 60% całkowitej ilości kwasów tłuszczo­wych. Produkt spełnia najwyższe wymagania jakości, jest dokładnie oczyszczony i nie posiada specyficzne­go zapachu i smaku ryby. Oprócz tego, zastosowanie współczesnych metod obróbki tłuszczu rybiego (mikrohermetyzacja kapsułek) jest najlepszym sposobem ochrony wielonienasyconych kwasów tłuszczowych przed utlenieniem i zniszczeniem ich właściwości zdrowotnych.

 

Działanie substancji czynnych

Podstawowymi funkcjami wielonienasyconych kwa­sów tłuszczowych jest ich udział w tworzeniu fosfolipi­dów ścian komórkowych i syntezie hormonów tkanko­wych - eikozanoidów: prostacykliny, prostaglandyny, leukotrienów i tromboksanów, regulujących funkcje komórkowe i tkankowe, w tym odczyny zapalne, funk­cjonowanie trombocytów, leukocytów i erytrocytów, zwężanie i rozszerzanie naczyń krwionośnych. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 zapo­biegają uszkodzeniom śródbłonka, są elementem strukturalnym komórek układu immunologicznego, nerwowego, sercowo-naczyniowego oraz siatkówki oka, biorą udział w ich tworzeniu i zapewniają opty­malne funkcjonowanie.

Deficyt dostarczanych do organizmu człowieka wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, w szczególności kwasu eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA) jest jedną z przyczyn rozwoju miażdżycy i związanych z nią chorób, takich jak choroby niedokrwienne, choroba Alzheimera. Witamina E chroni lipidy ścian komórkowych przed utlenieniem i uszkodzeniami, spowodowanymi przez wolne rodniki, zwiększa zdolność do pracy i odpor­ność organizmu na choroby infekcyjne.


Preparat Omega 3/60 odgrywa znaczącą rolę w pro­filaktyce:

  • miażdżycy i zakrzepicy naczyniowej;
  • niedokrwiennej choroby serca, stenokardii, zawału serca;
  • nadciśnienia tętniczego;
  • zaburzeń rytmu serca;
  • zaburzeń pracy układu odpornościowego organizmu.

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Składniki: Olej rybi, witamina E, olej sojowy.

 

 

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać