ENDURA MAX

 

Zaburzenie wymiany węglowodanów i tłuszczów w organizmie człowieka może doprowadzić do nie­pożądanych zmian poziomu cukru we krwi, co z kolei powoduje zmęczenie i obniżenie odporności. Większość produktów obniżających apetyt wpływa na centralny układ nerwowy, co prowadzi do skutków ubocznych, takich jak nerwowość, bezsenność, de­presja, bóle głowy, podwyższenie ciśnienia tętnicze­go oraz częstotliwości skurczów serca. Endura-Max obniża łaknienie, nie powodując przy tym przyzwy­czajenia i efektów ubocznych, w naturalny sposób włącza się w procesy metaboliczne.

Podstawową substancją czynną Endura-Max są owoce garcinii kambodżańskiej [Garcinia Cambogia]. Uważa się, że dodatek garcinii sprawia, że posiłki są bardziej syte. W skład owoców Garcinia Cambogia wchodzą kwas hydroksycytrynowy (HCA), którego za­wartość sięga 30 %. To właśnie dzięki niemu ekstrakt z owoców garcinii kambodżańskiej wykorzystywany jest w celu obniżenia wagi oraz kontroli zbędnych ki­logramów. Mechanizm działania kwasu sprowadza się do zmniejszenia łaknienia, a przede wszystkim ocho­ty na słodycze. Oprócz tego, kwas hydroksycytrynowy z jednej strony katalizuje enzymy, które przekształca­ją w organizmie węglowodany w kwasy tłuszczowe, dzięki czemu zapobiegają syntezie tłuszczów, a z dru­giej strony - sprzyja wydalaniu nadmiaru glukozy, ak­tywizując syntezę glikogenu energetycznej węglowo­danowej substancji zapasowej.

Czerwone wodorosty morskie zawierają makro- i mi­kroelementy (jod, chrom, krzem, żelazo, cynk, wapń) oraz białka. Mają one działanie ogólnie wzmacniające organizm i lekko przeczyszczające.

Drzewo Muira puama to roślina z dżungli Amazonki. Ekstrakt z tego drzewa wykorzystywany jest jako deli­katny środek o działaniu moczopędnym. Wspomaga funkcje nerek i gruczołów nadnerczy.

Kwas trans ferulowy (transferulic acid) znajduje się w jabłkach, gruszkach, winogronach, czarnej jago­dzie, żurawinie, kapuście i pomidorach. Kwas ten ma działanie żółciopędne, moczopędne oraz wzmacnia­jące naczynia włosowate.

L-karnityna to naturalny związek, którego źródłem jest mięso, ryby, drób, twaróg, ser i mleko. Substancja ta aktywizuje rozkład tłuszczu, sprzyja obniżeniu się poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi.

Inozyna, prekursor ATP odgrywa ważną rolę w proce­sach metabolizmu węglowodanów, białek oraz meta­bolizmu energetycznego.

Związek chelatowy chromu (polinikotynian) zapew­nia największy naturalny dostęp do tego elementu, uczestniczącego w regulowaniu poziomu cukru we krwi jako „czynnik tolerancyjności glukozy”.

 

Endura-Max sprzyja:

  • normalizacji poziomu cukru we krwi;
  • normalizacji wymiany tłuszczów;
  • obniżeniu apetytu oraz zmniejszeniu ochoty na słodycze;
  • stabilizacji nastroju;
  • zwiększeniu odporności.

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety

 

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać