Digestion Formula



Digestion Formula normuje pracę układu pokarmowego:

  • uzupełniając deficyt enzymów trawiennych;
  • pozytywnie wpływając na poziom mikroflory w jelitach;
  • poprawiając rozkład i przyswojenie substancji odżywczych.

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety

Niezbędną do działania energię i materiał budulco­wy organizm czerpie z pożywienia. Za dostarczenie substancji odżywczych na poziomie komórkowym odpowiadają enzymy trawienne, które rozkładają po­karm na związki prostsze, podlegające adsorpcji przez śluzówkę jelita cienkiego. W przypadku niewystarcza­jącego działania enzymów bądź naruszenia równo­wagi mikroflory w jelitach, organizm nie otrzymuje potrzebnej ilości substancji odżywczych, zapewniają­cych normalne funkcjonowanie wszystkich układów i narządów. W celu przywrócenia właściwej pracy i wsparcia procesów trawiennych, niezbędne jest kom­pleksowe rozwiązanie, czyli połączenie i enzymów, i probiotyków, i witamin, i związków mineralnych. Najodpowiedniejszy w takich sytuacjach okaże się Digestion Formula - jako wyważony kompleks en­zymów oraz wyselekcjonowanych kultur bakterii probiotycznych, który pomoże unormować pracę układu pokarmowego i zlikwidować symptomy dyspepsji (niestrawności). Ten naturalny produkt składa się z pomocnych komponentów, niezbędnych do po­prawy trawienia.

 

Działanie substancji aktywnych

Amylaza rozpoczyna proces trawienia węglowo­danów juz w jamie ustnej, gdzie zachodzi wymiana krochmalu na glukozę.

Proteaza rozkłada duże cząsteczki białkowe na peptydy i aminokwasy oraz działa przeciwzapalnie.

Papaina i bromelaina - proteolityczne enzymy owo­ców cytrusowych (papaja i ananas) - hydrolizują biał­ka na peptydy i aminokwasy.

Lipaza - enzym, syntetyzowany przez trzustkę w celu hydrolizy tłuszczów, w postaci aktywnej wydziela się do dwunastnicy, gdzie rozkłada tłuszcze pokarmowe na glicerynę i wyższe kwasy tłuszczowe.

Laktaza - enzym pochodzenia roślinnego, rozkłada­jący laktozę (cukier mlekowy) na glukozę i galaktozę.

Fitaza
rozkłada kwas fitynowy, zawarty w ziarnach, nasionach, kłączach i innym pożywieniu roślinnym, w wyniku czego następuje uwolnienie fosforu, który następnie łatwo ulega przyswojeniu w przewodzie pokarmowym.

Kultury probiotyczne Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus pomagają w trawieniu i przyswojeniu w jelitach, są potrzebne dla zachowania właściwego funkcjonowa­nia układu pokarmowego oraz ogólnie dla zdrowia i długowieczności. 


 

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać