DigestAble


Produkt DigestAble sprzyja normalizacji procesu trawiennego:

  • uzupełnia niedobór enzymów trawiennych;
  • poprawia rozkładanie i przyswajanie przez organizm substancji odżywczych;
  • reguluje równowagę kwasowo-zasadową;
  • normalizuje pracę całego układu trawiennego;

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety

Z fizjologicznego punktu widzenia pokarm stanowi bazę, dostarczającą organizmowi niezbędne białka, tłuszcze i węglowodany. Zapewnienie substancji od­żywczych wszystkim narządom i tkankom gwarantu­je ich normalne funkcjonowanie i oznacza zdrowie. W tym celu pokarm powinien zostać przetrawiony i przyswojony przez organizm, do czego niezbędny jest udział enzymów. Jakkolwiek spożywany pokarm nie byłby zdrowy, wartościowy i jakościowy, jeśli ist­nieje niedobór enzymów, nie zostanie on właściwie strawiony i komórkom organizmu nie zostaną dostar­czone wystarczające substancje odżywcze. W takim przypadku warto wspomóc organizm suplementem, zawierającym brakujące enzymy - DigestAble. Biologicznie aktywny suplement diety DigestAble to produkt naturalny, zawierający zbalansowane połą­czenie roślinnych enzymów trawiennych.

DigestAble
jest znany wielu konsumentom z „Programu 2 Colo- Vada Plus” jako element trzeciego etapu programu oczyszczania organizmu, ale może być też stosowany jako samodzielny produkt w przypadku konieczności przywrócenia procesu zdrowego trawienia.

 

Działanie składników czynnych

Amylaza - rozpoczyna rozkład węglowodanów już w jamie ustnej, wydzielając się razem ze śliną. Z jej pomocą zachodzi zamiana krochmalu w glukozę. Następnie w żołądku i dwunastnicy, gdzie pracują en­zymy soku żołądkowego i trzustki, ulegają trawieniu białka i tłuszcze.

Proteaza - aktywnie działa w soku żołądkowym i roz­kłada białka na aminokwasy.

Lipaza - enzym produkowany przez trzustkę w celu rozkładu tłuszczów. W formie czynnej lipaza wydziela się w dwunastnicy, gdzie rozkłada tłuszcze z pożywie­nia na glicerynę i wyższe kwasy tłuszczowe.

Papaina - „roślinna pepsyna” z papai - trawi pokarm białkowy. W odróżnieniu od pepsyny papaina przeja­wia aktywność w środowisku kwaśnym, neutralnym i zasadowym, tzn. w warunkach różnego zakwaszenia soku żołądkowego.

Bromelaina - enzym z pnia drzewa ananasowego, posiada również aktywność preteoliczną i ma działa­nie przeciwzapalne.

Laktaza - enzym jelita cienkiego, rozkładający lakto­zę (cukier mlekowy), niezbędny w procesie trawienia produktów mlecznych i podtrzymywania w zdrowym stanie układu trawiennego.

Składniki: amylaza, proteaza 4,5, lipaza, malt diastaza, alfa-galaktozydaza, glukomylaza, proteaza 3,0, celulaza, inwertaza, papaina,bromelaina, laktaza, substancje uzupełniające.

 

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać