Assimilator


W przypadku pojawienia się potrzeby przyswoje­nia większej ilości pożywienia niż zazwyczaj, należy koniecznie zwiększyć możliwości trawienne układu pokarmowego poprzez zwiększenie ilości enzymów trawiennych. To grupa specjalnych enzymów, rozkła­dających w przewodzie pokarmowym złożone sub­stancje pokarmowe na bardziej proste, które następ­nie przenikając przez błonę śluzową jelit dostają się do krwiobiegu. Przy zwiększeniu nakładu na rozkład substancji pokarmowych oraz przy niewystarczają­cej produkcji enzymów przez sam układ pokarmowy pojawia się konieczność wprowadzenia enzymów z zewnątrz z biologicznie czynnymi suplementami diety, takimi jak np. Assimilator, który jest natural­nym produktem, wspierającym procesy trawienne. W jego skład wchodzą podstawowe enzymy pochodzenia roślinnego.

 

Działanie substancji czynnych

Enzymy rozkładające węglowodany

Amylaza, główny enzym śliny, rozpoczyna proces trawienia węglowodanów (produkty mączne, kasze, ziemniaki) w jamie ustnej.

Celulaza - niesyntetyzowany przez system trawienny człowieka enzym, niezbędny do trawienia włókien ro­ślinnych (błonnika). Aktywnie rozkłada celulozę (błon­nik) do glukozy. Celulaza podnosi wartość pokarmo­wą roślin zbożowych, owoców i warzyw.

Laktaza - enzym, rozkładający laktozę (cukier wystę­pujący mleku) do glukozy. Poprawia przyswajalność produktów mlecznych.

 

Enzymy rozkładające białka

Proteaza razem z innymi enzymami - papainą i bromelainą - przyśpieszają rozkład białek na proste ami­nokwasy poprawiając jakość ich przyswojenia. Dzięki temu zapobiega osadzaniu się resztek pokarmów białkowych na ściankach jelit, poprawia się wymiana białkowa. Proteaza przyczynia się również do niszcze­nia chorobotwórczych białkowych mikroorganizmów poprzez wzmocnienie ochrony immunologicznej or­ganizmu.

Papaina i bromelaina wykazują aktywne działanie zarówno w środowisku kwasowym, jak i zasadowym przewodu pokarmowego rozkładając białka na łatwo przyswajalne.

 

Enzymy rozkładające tłuszcze

Lipaza, działając w jelicie cienkim, rozkłada nasycone tłuszcze pochodzenia zwierzęcego (mięso, produkty mleczne i owoce morza), przekształcając je w lekko przyswajalne kwasy tłuszczowe, pomaga w przyswo­jeniu rozpuszczalnych w tłuszczach witamin A i D.

Witamina A to przeciwutleniacz wzmacniający od­porność na infekcje, odgrywający ważną rolę w od­porności na poziomie komórkowym, uczestniczący w wymianie tłuszczów, chroniący błony śluzowe ukła­du pokarmowego.

Witamina D reguluje wymianę fosforowo-wapienną i poprawia przenikalność ścianek jelita w celu lepsze­go przyswojenia substancji odżywczych w układzie pokarmowym.

 

Zastosowanie

Assimilator pomaga w:

  • poprawieniu trawienia i przyswajalności pożywienia;
  • uwalnianiu od wzdęć i od ciężkości na żołądku;
  • zaopatrzeniu komórek w substancje odżywcze;
  • poprawie stanu immunologicznego organizmu

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Składniki: Promeaza, amylaza, laktaza, celulaza, maltaza, lipaza, papaina, bromelaina, witamina A 1000 ME, Witamina D 200 ME, mielony koralowiec, substancje uzupełniające.


Assimilator (enzymy)
– to preparat, który zabezpiecza organizm w niezbędne fermenty trawienne, co jest gwarancją optymalnego przebiegu trawienia. Enzymy są podstawowymi substancjami organicznymi, za pomocą których trawi sie, absorbuje się I przyswaja się. Podczas obróbki cieplnej, żywność traci naturalne enzymy, dlatego jedzenie źle się trawi i nie jest przyswajane przez organizm. Niedobór enzymów może doprowadzić do poważnej choroby. W celu utrzymania normalnego poziomu enzymów w organizmie należy je stale uzupełniać.

Assimilator stosowany jako suplement diety, pomaga strawić białka (mięso, ryby, orzechy, produkty mleczne), węglowodany (makarony, słodycze, owoce, warzywa) i tłuszcze (oleje roślinne, tłuszcze zwierzęce, czekolada, orzechy).

Enzymy są równie ważne dla zachowania poczucia witalności.  Nieprzestrzeganie diety rozdzielnej prowadzi do poważnych problemów.  Brak enzymów prowadzi do rozwoju różnych chorób (alergii, różnych procesów zapalnych układu trawiennego, osłabienia systemu immunologicznego). W wyniku przekształcenia substancji odżywczych możliwa jest ich absorpcja w najlepszej formie.


Assimilator:

·       zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia reakcji alergicznych;

·       likwiduje blaszki cholesterolowe i tak zwane "złe tłuszcze";

·       zapobiega rozprzestrzenianiu się bakterii;

·       poprawia różne rodzaje niedokrwistości;

·       zapobiega chorobom układu moczowego;

·       usprawnia dostawę tlenu i pierwiastków śladowych do komórek;

·       poprawia stan odpornościowy organizmu. 

 

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać