Tea Tree Oil

 

Olejek z drzewa herbacianego otrzymuje się nie z liści herbacianych, ale z listków drzewka mirtowego i krzewów Mamaleuca. Rosną one na terytorium Male­zji i Południowo-Wschodniej Azji. Roztwór olejku jest bardzo skoncentrowany, w związku z czym stosuje się go wyłącznie do użytku zewnętrznego. Nawet przy stosowaniu zewnętrznym należy zachować ostroż­ność, zwłaszcza w przypadku skóry wrażliwej.

W skład tego olejku wchodzi zbalansowana naturalnie kombinacja 50 aktywnych komponentów (min.: monoterpeny, diterpeny, euka­liptol, wiridifloren, B-Terpineol, L-Terpineol).

Olejek z drzewa herbacianego w kosmetyce stosuje się go do codziennej pielęgna­cji skóry, a także w przypadku łupieżu, wypadania włosów,.Właściwość głę­bokiego wnikania w głąb skóry pozwala olejkowi z drzewa herbacianego działać aktywnie na powierzchni, skóry.

Olejek przyśpiesza rozwój i odnowę komórek skóry. Ciepła kąpiel z kilko­ma kroplami olejku z drzewa herbacianego ma fan­tastyczne, niezastąpione właściwości, które podnoszą tonus życiowy i odporność organizmu.

Składniki: 100% rafinowany olejek z drzewa herbacianego z rodziny Melaleuca alternifolia.

 

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać