Pozostałe parametry


Temperatura

          Temperatura wody, którą pijemy powinna być zblizona do temperatury naszego ciała, czyli około 36,6 oC. Picie wody o niższej temperaturze powoduje, że komórki natychmiast obumierają. Natomiast picie gorących napojów powoduje powstawanie wrzodów żołądka czy jelita grubego, ponieważ uszkadzają one śluzówkę naszego przewodu pokarmowego. 





Mineralizacja

       Mineralizacja wody to inaczej zawartość minerałów w wodzie. Im niższy stopień mineralizacji, tym dłużej żyje nasz organizm. Według naukowców, wody mineralnej czy mineralizowanej nie wolno pić codziennie. Powinno się ją stosować tylko w celach leczniczych - 21 dni do 1 miesiąca. Minerały zawarte w wodzie sztucznie mineralizowanej nie są przyswajane przez komórki naszego organizmu. 




Skażenie wirusami, bakteriami, grzybami, pasożytami i substancjami chemicznymi.

       Woda może być skażona ponad 13.000 różnych chorobotwórczych mikroorganizmów. Mogą to być także substancje chemiczne takie jak metale ciężkie (np. kadm, rtęć, ołów) czy substancje nieorganiczne (np fosfor, azot). Skażona woda w wodociągach prowadzi do rozwoju wielu chorób w tym stanów zapalnych żołądka, wątroby, zapalenia opon mózgowych, a nawet chorób onkologicznych. Udowodniono, że w miejscach gdzie nie stosuje się wody chlorowanej, występuje 10 razy mniej przypadków nowotworów. Niezmiernie ważnym jest, aby pamiętać o tym, żeby zawsze gotować wodę z kranu przez jej wypiciem.


 

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać