Potencjał REDOX


Potencjał REDOX


            W badaniach Instytutu Wody w Tokio okazało się, że wspólnym mianownikiem dla wszystkich cudownych miejsc z wodami uzdrawiającymi jest aktywny wodór, który ma zdolność redukcji wolnych rodników. Dotychczas nie zwracano uwagi na coś takiego jak potencjał REDOX (ORP) w wodzie do picia. REDOX to międzynarodowa nazwa dla potencjału regenerująco-utleniającego wody (i innych płynów). Im niższy wskaźnik REDOX (minusowy), tym większe właściwości regenerujące. Im wyższy wskaźnik (dodatni), tym właściwości wody sa bardziej utleniające. Do zbadania tego potencjału służy miernik ORP (oxidation reduction potential). Nie każda woda jest wodą zdrową! Nawet te reklamowane jako czyste... Ogólnodostępne wody butelkowe są przeważnie utleniaczami. Kiedy woda jest naładowana dodatnio, to przed wchłonięciem do komórki musi zostać przerobiona na minus.


           Woda o właściwościach utleniających sprzyja powstawaniu wolnych rodników w organizmie. Ich powstawaniu sprzyjają także zła dieta, stres, pestycydy, zanieczyszczenia środowiska, radiacja, promieniowanie sprzętu elektronicznego, itp. Wolne rodniki są to niestabilne cząsteczki atakujące komórki naszego organizmu. Krążą one po naszym organizmie w poszukiwaniu elektronu, którego im brakuje, aby mogły stać się cząsteczkami stabilnymi. Silne obciążenie wolnymi rodnikami powoduje nie tylko przedwczesne starzenie się organizmu, ale także prowadzi do wielu chorób (w tym nowotworowych). Powszechnie stosowaną bronią przeciwko wolnym rodnikom są antyoksydanty (przeciwutleniacze). Są to np. witaminy A, E czy C lub pierwiastki takie jak selen i cynk. Niestety, oddając elektrony wolnym rodnikom, witaminy i pierwiastki same się nimi stają – w ten sposób łańcuch nigdy nie zostaje przerwany i niezbędna jest ciągła suplementacja. 

          Rewolucyjny produkt Microhydrin (a także Microhydrin Plus, H 500 i Coral Mine) daje nadzieję na pokonanie wolnych rodników. Każda cząsteczka Microhydrin posiada na swojej orbicie liczne wolne elektrony luźno do niej przyczepione. Dzięki temu może skutecznie neutralizować wolne rodniki, a sama w tym procesie zamienia się na krzem i wodę. Jest to, jak do tej pory, najsilniejszy znany na świecie przeciwutleniacz! 
 
 
 

 

 

 

 


Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player

Jak zamawiać